Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна пистов ремък 156 1.9 JTD 105 Hp

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна пистов ремък 156 1.9 JTD 105 Hp

Колеги заел съм се със задачата да сменя пистовия ремък,обтяжната и паразитната ролка./мисля,че няма повече ролки?/
    Ако сваля десен преден подкалник достатъчно ли ще е за да мога да обслужа този възел? Има ли тънкости или моменти за които да внимавам освен това от къде и как минава ремъка?
    Може ли някой да пусне схема на този възел,че не мога да намеря в нета,пък да си я разпечатам и да не се мъча да помня кое от къде минава?
    Благодаря ви предварително.

--- Имаш ли течност за чистачки?
    --- Ще има сажди...
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Няма какво да объркаш!
    Ключ 15

И си вземи ремък 1840 защото някой път за малко не му достига, ще създава излишно напрежение на демпферната шайба и останалите ролки и възли!
    Attached Files
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Супер,благодаря за бързия отговор,ако успея ще спретна една темичка за смяната.

--- Имаш ли течност за чистачки?
      --- Ще има сажди...
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Подкалника няма защо да го сваляш!
        Може да ти се наложи малко да кеснеш мотора за да извадиш болта на паразитната ролка, че при мен не излизаше за много малко и опираше в купето!
        Просто трябва да охлабиш горния тампон
        Успех
        Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

Успях да сваля ремъка,но се стъмни и не ми остана време за другите неща.
          Завърях всичко на ръка и се оказа,че шума който имах идва от компресора на климатика,според мен е заминал лагера,въпроса е как да сваля компресора?

Comment

Лагерът на компресора се сменя без да се сваля компреосора, някъде имаше писано.
            Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Видях в нета,може да се смени без да се сваля компресора,трябват две скоби.

Comment

Working...
              X